Attefallshus Epic Wave Tredje Vågen

Intresset kring de bygglovsfria attefallshusen ökar konstant och det kokar. Det har nu i skrivandets stund gått ett år, tre månader och tio dagar sedan den nya lagen trädde i kraft. Under denna förhållandevis korta period har det hänt mycket på marknaden. Vi på Attefallshus AB har från dag ett funnit det oerhört spännande med dessa kompakta boendelösningar. Vår specialitet är att skapa fantastiska attefallshus med en arkitektur som skiljer sig från mängden där lika mycket vikt har lagts på funktion. Tillsammans skapas boendemiljöer med det lilla extra.

Attefallshus Epic Wave Tredje vågen, ett nytt attefallshushus och en ny husserie

Innan vi går in på beskrivning utav vårt nya spännande attefallshus börjar vi med bakgrunden. Vi blev positivt överraskade innan julen 2014 när Architizer i USA kontaktade oss. Dom hade uppmärksammat ett hus som vi hade ritat med fokus på compact living. Vår intressanta arkitektur och smarta interiörlösning bidrog till deras kontakt och uppmaning till att vi skulle lämna in ytterligare ett designat hus för den kommande prestigefulla designtävlingen A+ Awards (https://vimeo.com/130326587). Att bli kontaktad utav Architizer är inte bara stort utan även en tydlig bekräftelse på att vi gör bra jobb.

Attefallshus AB skrider till jobbet

Vi började genast att fila på ett nytt attefallshus. Vi ville med bidraget visa alla de bygglovsbefriade åtgärder som är tillåtna i Sverige i och med den nya lagen. Bidraget skulle innehålla ett attefallshus som utnyttjade lagen till max. Huset skulle ha en takterrass och vara inrett med en funktionell och effektiv planlösning för ett åretruntboende. Vi var fast övertygade om att inte göra en ”låda”. I tillägg designade vi en friggebod och friliggande pergola som tillsammans med attefallshuset skapade en våg i sitt formspråk. Resultatet, ett vackert och unikt attefallshus med stora fönsterpartier och en dramatisk spaljé som förstärkte vågformen i en drömlik miljö. Länk till vårt bidrag Attefallshus Epic Wave Tredje vågen eller klicka på bilden nedan: https://www.youtube.com/watch?v=NkPVeMFpgtE

 

Attefallshus Epic Wave Tredje vågen

Attefallshus Epic Wave Tredje Vågen levererar

Intresset har varit stort kring Aplus Awards och det har lett till att vi har utvecklat en serie utav bygglovsfria attefallshus som fångar det unika formspråket från bidraget. Huset som lanserades i förra veckan har stora öppna glaspartier för ett generöst ljusinsläpp tillsammans med den typiska spaljén.

Inomhus har vi valt en fast installerad snäv trappa upp till loftdelen. De översta trappstegen har infrästa handtag på sidorna för att man skall kunna ta sig upp på ett smidigt och säkert sätt. Trappan är delvis öppningsbar där man finner ett dolt utrymme som man kan förvara skor och dylikt. Ovan trappan finner man två skenor och en klädhängare. Trappan får agera klädgarderob när den inte används. Vill man ta sig upp på loftet drar man smidigt undan kläderna på glidskenorna. Ovan entrén finner man även hyllor med utdragbara lådor för förvaring.

Loftet inrymmer lätt en 180-säng. Då tak har en extremt låg lutning på 3 grader blir effekten ett luftigare loft än normalt. Även här finner man bra med förvaringsutrymmen. Ett skåp som rymmer 4 stora utdragbara lådor. Skyddsräcket i glas bidrar till en öppen och skön känsla där man drar nytta av de stora glaspartierna i fasaden. Vill man kan man montera en vajer/lina innanför där en gardin kan hängas upp för mörkläggning när det önskas.

Sällskapsrummet nedan är luftigt och med den välplanerade planlösningen finner man ett lättarbetat kök med en dedikerad matplats. Ett intilliggande rum med en fullstor garderob. Rummet inrymmer en enkel 80×210 säng. Man kan självklart få in en våningssäng eller ett stort skrivbord. I anslutning till rummet finner man även helkaklat WC/dusch med termostatstyrd komfortvärme i golv. Vi tänker att en luftvärmepump är den optimala uppvärmningskällan då den inte bara är ett ekonomiskt alternativ men också har AC för varma sommardagar.

Exteriört så finner man vid entrén ett skyddande skärmtak. Trappan upp till takterrass går i vinkel som blir under kvällstid upplyst utav infälld belysning i vägglivet. All belysning är för övrigt ledbaserad. Glaspartier i skyddsräcket gör att utsikten blir magnifik. Klicka på länken eller bilden nedan för ett inspirerande filmklipp. Skall ses i 1080p för bästa upplevelse. Länk: https://www.youtube.com/watch?v=nxx4xoHGC70http://

Attefallshus The Epic Wave tredje vågen

Bygglovsfria attefallshus Komplementbyggnad med takterrass Attefallshus The Epic Wave tredje vågen Attefallshus The Epic Wave tredje vågen

Friggebod och tesla powerwall

Attefallshus AB levererar helhetslösningar

På samma sätt som i vårt tidigare bidrag visar vi en friggebod med en enkel pergola. I det här fallet har vi valt att inrymma boden med ett hemmakontor och ytterligare ett sovrum. Notera på baksidan av friggeboden så sitter ett batteri från Tesla. Tesla Powerwall planeras att börja säljas under 2016. Vi tror att detta kommer att bli stort. Intresset kring energifrågor har inte varit större och vi kommer att se en trend växa där man går ”off grid” och gör sig oberoende de stora elleverantörerna.

Vi lever i en spännande värld där teknikutvecklingen går rasande framåt. Likt alla våra attefallshuslösningar anpassar vi huset efter kundens önskemål.

Intresserad?

Välkommen!

PL001668Attefallshus Epic Wave Tredje Vågen