Attefallshus, Attefalls® Tre Kronor på västkusten

Vi tror och hoppas på de nya potentiella regler som kommer att möjliggöra att bygglovsfria attefallshus går från 25 kvadrat till 30. Det pågår fortfarande en undersökning och som det verkar skall denna vara klar för att tas upp i riksdagen någon gång i april. Så som vi har förstått ifall förslaget faller ut positivt kommer innebära att friggeboden krymper till 10 kvadrat under förutsättning att man man vill utnyttja 30 kvadrat på attefallshuset. Den ackumulerade ytan med ett attefallshus och friggebod är således densamma som tidigare, 40 kvadrat.

Att få möjlighet att disponera ytterligare 5 kvadrat på ett attefallshus möjliggör bättre planlösningar som skapar bättre boendemiljöer. Attefallshus AB har gjort sig känd med att vara banbrytande i sina lösningar och är som oftast först ut med realiserade byggen. Som tex Sveriges första attefallshus med källare. Våra kunder kommer till oss för att man uppskattar nytänk och flexibla lösningar. Vi ser möjligheter och kommer med innovativa helhetslösningar som maximerar de befintliga bygglovsfria åtgärder som finns att tillgå.

Vårt pågående projekt är likt många andra av våra genomförda, banbrytande. Projektet innehåller allt med en rik detaljnivå. Läget kan inte heller bli bättre då stranden ligger intill. Vi och vår kund tror att 30 kvadrat kommer att bli en realitet varpå vi redan har ritat i stort set klart projektet i väntan på lagändring för att vara först ut med bygganmälan. Om mot förmodan förslaget slås ner så kommer vi revidera tillbaks till 25 kvadrat. Projektet skall realiseras.

Vi har precis lagt ut ett första filmklipp på Attefalls® Tre Kronor på Youtube för allmän beskådan. Det kommer fler klipp som även kommer visa den kompakta friggeboden (10 kvadrat) som trots sin ringa storlek inrymmer wc/dusch, minikök och sovplats för 3 fullvuxna samt film på källaren i attefallshuset.

Hur som helst det är en spännande tid som ligger framför oss. Håll till godo här kommer lite bilder och en länk till filmklippet Attefalls® Tre Kronor (skall ses i fullHD för bästa upplevelse)

Vi passar på att önska alla en god helg!

PL001668Attefallshus, Attefalls® Tre Kronor på västkusten